Masterclasses

Dag van de Limburgse Financial Masterclasses

Een overzicht en omschrijving van de masterclasses tijdens de Dag van de Limburgse Financial 2023 vindt u op deze pagina.

Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld twee masterclasses te volgen. Hierdoor kan iedere participant een programma passend bij hun eigen interesses samenstellen.

Overzicht masterclasses 2023

Yookr

Masterclass 1
Spreker: John van Helden, Directeur Yookr

Ondernemen als levensmotto

Als ondernemer presteer je elke dag weer op de toppen van je kunnen. Je bent elke dag bezig met leren, je doelen behalen en je team aan te sturen, om ook dat op het hoogst mogelijke niveau te laten functioneren. Hoe blijf je energiek en kracht in je onderneming stoppen, om deze tot een succes te maken. Welke aandachtsgebieden verdienen er nog meer aandacht om succesvol te zijn om hoe geven we die ook de aandacht die ze verdienen?

Tijdens deze masterclass worden deelnemers meegenomen in de ondernemerslessen die John de afgelopen dertig jaar heeft gekregen, de successen en de mislukkingen. De  positieve en negatieve ervaringen. Het leven als ondernemer, als echtgenoot en familieman en inspirator.

Risse Groep

Masterclass 2
Sprekers: Niek Eijsberg (Algemeen directeur Risse Groep) & Wim Meuwissen (Manager Financiën en Business Control)

Samen maken we werk van talent!

Maak kennis met een compleet nieuwe werkwijze en de kracht van de financial in een transformatieproces van dit sociaal ontwikkelbedrijf. Een bedrijf dat binnen een complex politiek speelveld opereert met vele stakeholders. Hoe krijgen we binnen wettelijke regelgeving en subsidiestromen de gemeenteraden mee op het gebied van investeringen? Hoe spreken we nieuwe verdienvermogens aan én maken we tegelijk onze maatschappelijke impact zichtbaar? Benieuwd hoe je als financial écht het verschil kunt maken voor mensen?

Scan onderstaande QR-code voor meer info over deze masterclass!

Oostwegel Collection

Masterclass 3
Sprekers: Camille Oostwegel, eigenaar Oostwegel Collection en
Pascal Penders, Financieel Directeur

Erfgoed gaat over de toekomst

Deze masterclass neemt de deelnemer mee in het verhaal van een iconisch Limburgs horecabedrijf: Oostwegel Collection. Financieel Directeur Pascal Penders en Eigenaar & Algemeen Directeur Camille Oostwegel vertellen het verhaal van een familiebedrijf met een groter doel dan alleen maar winst maken. Deze masterclass gaat over duurzaamheid in ruimste zin van het woord.

Utility Support Groep (USG)

Masterclass 4
Sprekers: Giselle Verwoort RA, CFO van de Utility Support Group (USG) en
Michiel Cornelissen MSc MTD, Senior Advisor Climate and Energy Policies

In drie stappen naar de top voor een groene toekomst

USG, het grootste industriële Utility bedrijf van Nederland, en haar klanten op Chemelot zetten zich in voor een CO2-neutrale toekomst. Dat is gezien de omvang en complexiteit een enorme uitdaging. Tijdens deze masterclass wordt u meegenomen in de verschillende scenario’s die ontwikkeld zijn door USG, inclusief de daarbij behorende investeringen – om ondanks de vele onzekerheden – de top te bereiken.

AnQore

Masterclass 5
Spreker: Sebastiaan van Dooren, CFO AnQore

Energietransitie in industrie: uitdaging of opportuniteit?

De energietransitie vraagt veel van bedrijven. Er moet geïnvesteerd worden in efficiëntie om emissies en energieverbruik te verminderen, in infrastructuur en activa met oog op de grondstoffentransitie naar niet fossiele grondstoffen. Daarnaast moeten er producten ontwikkeld worden die voldoen aan de vraag naar producten met lage of zero emissie, en ‘niet fossiel’. In deze masterclass wordt u meegenomen in een case studie met uitdagingen en opportuniteiten voor de chemie.

Maan Coaching & Advies

Masterclass 6
Spreker: Anouk Smeets, Systemisch Coach & Trainer

Inspiratie als energiebron

Inspiratie is ongrijpbaar en toch energiegevend, hoewel het voor iedereen weer anders is. Zelfs de zeer rationele, praktisch ingestelde mens heeft inspiratie nodig. Inspiratie komt voort uit verlangen om iets te leren of om iets anders te doen. In deze masterclass verkennen we op systemische wijze hoe u uw energie in balans houdt of wat u ervoor nodig hebt.

Innerbuddies

Masterclass 7
Spreker: Jella Theeuwen, CEO & Co-founder InnerBuddies

Hoe combineer je data met voeding en gezondheid?

De start-up InnerBuddies is een spin-off van de Universiteit Maastricht die darmflora analyses uitvoeren en daarbij een voedingsadvies op maat geven. Het doel is preventieve gezondheid waarbij de combinatie van voeding, gezondheid en data centraal staan. Maar hoe combineer je deze verschillende werelden? Tijdens de masterclass wordt aan de hand van een interactieve sessie ingegaan op dit vraagstuk.

Vissers Energy Group

Masterclass 8
Spreker: Gerbert Vissers, CEO en eigenaar Vissers Energy Group

Bijdragen aan de energietransitie door middel van waterstof

Wij zijn gedreven om in beweging te blijven én jou in beweging te houden. Dat kan alleen als we samen duurzamer worden. Zo dragen wij ons steentje bij aan de energietransitie op het vlak van de mobiliteit door te investeren in ‘tankoplossingen’ voor elektriciteit én in waterstof, in dit proces wordt u als deelnemer tijdens de masterclass in meegenomen. Met waterstof denken wij niet alleen te kunnen zorgen voor vergroening, maar zelfs het capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnet op te kunnen vangen.

Wilt u een mail ontvangen zodra er updates zijn voor de Dag van de Limburgse Financial? Schrijf je dan in voor onze mailings.